söndag, mars 29

M&M

Här kommer några korta reflektioner ett par timmar efter slutsignalen i vm-kvalet mot Portugal.
  • Maestro o Mellberg - vilka hjältar! Strålande spel av våra stabila mittbackar. Denna insats måste cementera Petter Hansson utanför startelvan. M&M var fläckfria.
  • Magiskt att det ser ut som att Kim springer i sirap redan efter 5 min. Det är trasigt naivt att tro att den stegisättningsfrekvensen ska hålla på innermittfältet i matcher på högre nivå. Återigen en kass insats av Kim i landslaget och hade han inte varit medias och pöbelns gullegris nummer ett, så hade han blivit sågad hårdare än en granplantering i mitten av december.
  • Säger det igen - Elmander måste vara den mest korkade fotbollspelare vi haft i landslaget någonsin. Han kan verkligen inte läsa spelet och fatta vettiga beslut. Det är hög tid att slippa se honom spela i blågult nu!
  • Hur mycket än kommentatorerna och expert Elin än hyllar Henke så antar jag att alla såg att han igår tog stora steg mot sin pensionering.
  • Isak hyfsat stabil som vanligt. Jag har sett Isak en del i PSV bla i CL och där har han varit långt ifrån bra, så viss oro kände jag inför hans match. Men återigen visar han upp en helt annan fokusering när det är blågult som gäller.
  • De nya grabbarna Elm o Johansson klarar sig hyfsat och det är kul att se att man inte måste vara med på 35 landslagssamlingar för att klara av att lira på godkänd nivå. Lite olycklig tajming dock på Glenns hyllning av Johansson - exakt tio sekunder senare undrade materialaren hur fan han skulle få bort ketchupfläckarna från Adams gula tröja. Men möter man Ronaldo så får man nog räkna med att åka på en blåsning någon gång under matchen. Mer upprörande var frisparken som Adam ordnade med 5 minuter kvar - det läget är big no-no när man möter ett lag med Deco och nämnda Ronaldo.
  • Överraskande tidig aktion av Lagerbäck när Holmen byttes ut tidigt i andra mot Chippen. Positivt överraskande.
Nåja, 0-0 är ett ok resultat. Men man ska inte glömma att danskarna tog tre pinnar därnere och majoriteten anser nog att vi ska vara bättre än pölsemännen. Det är fortfarande långt till Sydafrika.

Inga kommentarer: