fredag, mars 6

Tennis i Arvidsjaur?

Yttrandefrihet är en självklarhet i varje sunt modernt samhälle. Rätten att demonstrera faller under denna frihet och visst bör det också vara tillåtet, även om det känns väldigt mycket 1930-tal att gå i ett tåg med hemsnickrade plaket å i kör taktfast skandera slagord.

I helgen ska det demonstreras lite i Malmö. Sverige hade ju den oerhörda turen att få möta Israel i Davis Cup. Malmö fick äran att stå värd.

Man är väl snarare realist än pessimist, om man förutsätter att det kommer att bli trubbel. Big trouble.

Jag tror att många demonstrationståg från början egentligen har en fredlig avsikt, men att bihang utan några fredliga gener överhuvudtaget infiltrerar tåget och ställer till det.

Hur länge ska det accepteras att städer vandaliseras totalt bara för att några extremister har lite svårt att få sina två hjärnceller att samarbeta å åstadkomma något vettigt?

Det behövs förändring - yttrandefriheten är något vi ska vara rädda om, men att kasta gatsten på skyltfönster och poliser är INTE att yttra en åsikt.

Det är skadegörelse resp mordförsök.

Varför får man demonstrera maskerad? Har man en åsikt som man vill demonstrera för borde man väl kunna stå för det?

Man måste ansöka innan för att få genomföra en demonstration. Jag förutsätter att ansökan måste innehålla namnet på organisationen som arrangerar demonstrationen. Denna arrangör borde inte bara få rättigheten att demonstrera utan även ansvaret för att demonstrationen inte urartar - dvs ev krossade skyltfönster ersätts av arrangören om inte den enskilde förövaren grips.

Detta borde göra arrangören något mer intresserad av att verkligen kolla vilka som ansluter till tåget.

Nu verkar de mest tänka - "Va kul att vi blev så många. De där längst bak med svarta huvor måste vara gänget från Trollhättan. Undrar varför de har stoppat trasor i sina läskflaskor? Luktar det inte lite bensin här?"

Btw finns det inga tennisplaner i Arvidsjaur?

Inga kommentarer: