söndag, mars 1

Gud var inte med i LO

Enligt en legend så hittade några snubbar ett gäng pappersrullar i en grotta och rullarna innehöll inget mindre än storyn om hur Gud skapade världen.

Om man väljer att tro på vad någon helt okänd tecknat ner, så kan man iaf konstatera att Gud varken var medlem i LO eller jobbade på bank. Ingen LO-medlem skulle acceptera en sexdagars arbetsvecka och på banker jobbar man ju max halvdag innan helgdag.

Men det man kan undra är varför vilade G på den sjunde dagen? Å vad hände veckan efter? Uppenbarligen fanns det en hel del versionsuppdateringsbehov som tydligen nonchalerades alternativt glömdes bort helt.

Så om G's semester nu snart börjar lida mot sitt slut, så skulle jag vilja å det ödmjukaste komma med några förslag på buggfixar inför nästa version, Människa 2.0.

1) Förkylning - ursäkta, men vad finns det för vettig orsak? Det är en totalt onödig åkomma. Man är inte frisk, men ändå inte sjuk. Riktiga sjukdomar har ju ett visst existensberättigande, då de håller befolkningsmängden i någorlunda schack, men förkylning?

2) Split Vision - om man inte vet var man ska någonstans så är det en ruskigt dålig idé att stanna o fundera precis vid rulltrappans slut. Nästa version av Människa behöver en förstärkt insikt om att de inte är ensamma på denna planet.

3) Informationsbedömning - det har alltid gjorts hönor av fjädrar, men i dagens samhälle så är tillgången på fjädrar så enorm att 95% av alla hönor man kan se i tv, tidningar, på nätet egentligen bara är fjuttiga påskfjädrar. Därför behöves en uppgraderad selekteringsförmåga för att kunna skilja på en hönsfarm och en sprucken dunkudde.

Men den stora förändringen jag skulle vilja se är att G implementerar tilläggsfunktionen Instant Punish 1.0. Funktionen låter G, eller delegerad, att skicka en bestraffande strömstöt i en individ som gör något dumt, tex ovan rulltrappe-exempel, försök att gå på t-banan/bussen innan avstigare är ute, betalning med mynt på ICA kl 18 etc.

Naturligtvis kan man köra varierad och anpassad strömstyrka och ge en ordentlig dos vid riktiga brott.

Jag tror IP 1.0 skulle ge den nödvändiga feedback som behövs för lärande och utveckling - dessutom skulle Papa Dee få en rolig frisyr...

Inga kommentarer: