torsdag, mars 26

I knooow nooothing, said Manuel

Vilken underbar vecka! Det har varit hård fight om den eftertraktade trofén Dummast-i-År och deltagarantalet har varit rekordstort.

Som åskadare kan man bara sitta tillbakalutad, njuta av freak-showen och nyfiket avvakta upplösningen.

Först ut i paraden är ingen mindre än LO-borgens kejsarinna.

Varför bor förresten LO i en borg? Finns det någon byggnadstyp, undantaget slott, som förknippas hårdare med adel och överklass?

Nåja, åter till arbetarnas beskyddarinna och hennes bravader. Hon lyckades alltså bevilja, i egenskap av styrelsemedlem, ett rekordstort arvode till en AMF-chef och när detta uppmärksammades och fångades i det pågående bonusmottagardrevet, då var det kokta fläsket stekt.

I klassiskt manér skyller man då naturligtvis på att man inte visste något och att man blivit lurad, grundlurad. Det är absolut inte mitt fel.

Som extra krydda på moset, så kom en räddande ängel i form av en styrelsekollega och bekräftade lurendrejeri-bortförklaringen. Det var kanske lite olyckligt att ärkeängeln visade sig vara ett ärkenöt med låg tvåsiffrig IQ och istället för att genomföra en räddningsaktion lyckades undanröja allt hopp om eventuella flyktvägar.


"Vi visste ingenting. Vi ställde frågor, men fick inga tillfredsställande svar."

Å när man inte får några tillfredställande svar, så gör man vaddå? Jo, man godkänner hela paketet och går vidare i livet - glad o stolt över gott utfört arbete.

Denna insats - att INTE orka läsa dokument, tex årsredovisning, och INTE sätta sig in i ersättningsavtal i flermiljonsklassen - belönas med i runda slängar 100.000 kronor per år.

Bra betalt för att klubba igenom beslut som man slipper sätta sig in i.

Undrar om det blir något skönt fördömande bonus-snack på Wanjas 1:a maj-tal? Schäfern får snart se upp om den fortsatt vill vara den vanligaste hunden i Sverige. Pudelfabriken går för högvarv just nu.

Inom kort presenteras deltagare nummer två. Ledtråd - hennes företrädare hade riktigt dåligt ölsinne och blev som en galen häst på fyllan.

Inga kommentarer: