måndag, november 2

Stämpling

Svärföräldrar i allmänhet och svärmödrar i synnerhet är begrepp som traditionellt sett uttalas med negativ underton. Jag personligen är rätt nöjd med mitt val av svärföräldrar och min fru är likaså. Nöjd med sitt val alltså. Alla har dock inte sån tur.

En svärmor, ifrån staden där målstolpar anses vara flyttbara föremål, gillade inte sin svärson så värst mycket. Hon hyrde in två hejdukar för att, som jänkarna säger, "do a job on him".

Hejdukarna var dock inga riktiga hejdukar utan polisanmälde istället tanten med en inspelning av misshandelsuppmaningen som bevis.


I tingsrätten fick svärmodern 180 dagar bakom galler för stämpling.


Eftersom advok
ater och domstolspersonal både ska ha lön och något att syssla med på dagarna, så överklagades naturligtvis domen. Å visst blev det jackpot! Alltså inte för rättvisan utan för brottslingen. Försvarsadvokaten lyckades hitta en hovrätt med totalt ogenomtänkta beslutsfattare och svärmodern friades helt från skuld. Motiveringen var att eftersom de två hejdukarna aldrig hade tänkt genomföra misshandeln så var det aldrig någon fara på taket.

Hmm, om denna dom blir prejudikat - blir det då omöjligt att bli fälld för olaga hot genom att hävda att man aldrig hade tänkt verkställa hoten?


Lucka 2: Ryck upp dig, det kan alltid vara värre - din svärmor kunde vara från Göteborg!

Inga kommentarer: