tisdag, november 24

Sex, drugs & rock'n roll

En amerikansk dryckesproducent med begränsad marknadsföringsbudget och seriositet har släppt en energidryck med det välgenomtänkta namnet Cocaine. Ett lågt men enkelt sätt att få en massa gratisreklam.

Drycken är på g att lanseras i Sverige och livsmedelsverket är oroliga. Deras oro är inte direkt namn-relaterat, utan det är det oerhört höga innehållet av koffein i drycken som dragit till sig verkets intresse. Namnet kan säkert ha spelat in till viss del.

Jag tycker det känns som ett ruskigt billigt reklamtrick och slutsatsen måste vara att produkten är kiss-kass-värdelös.
Lite samma känsla som man får av det där tröttsamma fåret som ränner runt på kontor o restauranger i reklamklipp på teve. En bra produkt behöver inte den typen av reklam och ett företag med en bra produkt har råd att lansera den på ett seriösare sätt.

Dock är det en sak jag inte riktigt hajjar.

"Amerikanska motsvarigheten till Livsmedelsverket, Food and Drug Administration (FDA), ansåg att Kirby sålde drycken som ett alternativ till drogen kokain vilket ansågs olagligt." (saxat fr di.se)

Får man inte sälja alternativ till kokain i USA? Det vore väl en bra grej om kokain-köpare gick över till energidrycksalternativet eller har pulvret statligt subventionerat monopol i staterna?

Lucka 24: Tacka vet jag White Christmas - tippex & vodka.

Inga kommentarer: