onsdag, november 11

Mörnbäck?

Lyckades se några få minuter av Fotbollsgalan i måndags och blev inte besviken alls av det lilla jag såg! Taffligt som vanligt.

1) Alsing gör bort sig i snacket med galans drottning Seger och har ingen aning om hon är mittfältare eller anfallare. Väldigt imponerande - man kanske iaf bör verka lite insatt i rollen som värd?

2) Glans var helt ok som den bortglömde brodern Elm. Men å andra sidan gillar jag nog allt Glans gör.

3) Cissi Elwin, en gammal favorit från Bullen, lyckades pricka in en mycket välgenomtänkt och politiskt korrekt kommentar om varför hon gillade fotboll. Hon tyckte "det var härligt med alla svettiga o lite leriga fotbollsspelare som sprang omkring o kramades". Hörde ett rykte om att det var av ungefär samma anledning som Alsing tycker damvolleyboll är så härligt.

Missade själva utdelningen av Guldbollen, men inga skandaler verkade inträffa utan juryn valde helt enligt stadgarna att ge priset till den bästa svenska fotbollsspelaren. Fyra i rad är rätt imponerande och man börjar så smått undra när det kan ta stopp.

Det är inte bara det att Zlatan levererar i absoluta toppen - det i sig är visserligen unikt i modern svensk fotboll - utan dessutom är konkurrensen historiskt svag. Nästbäst i spelarrankingen måste vara Mellberg som spelar mittback i grekiska ligan och han tillhör ju inte direkt de som kommer att utvecklas dramatiskt positivt de närmaste åren - tvärtom.

Min bedömning är att Ibra bör kamma hem Guldbollen de närmaste 3-4 åren utan några större utmanare.

Lucka 11: I fotboll har det blivit populärt att snacka hit o dit om att man ska bjuda på show - detta är show!

Inga kommentarer: