tisdag, november 10

Inte ens Ben Johnson...

En favorit i repris. DIFs säkerhetsansvarige är ute och åker båt igen. Skillnaden är dock att han numera har titeln evenemangsansvarig - en helt logisk förändring då bristen på säkerhet gjorde att han inte hade något att ansvara över.

Blårandiga fotbollssupporters firade att DIF klarat sig kvar i allsvenskan genom att springa ut på planen. På samma sätt som gulsvarta sprang ut för någon vecka sedan o firade ett guld. Jag kan tänka mig att känslan som DIF-supportrarna kände nästan var i klass med guld-vinnar-känsla, då laget varit utdömt under en längre tid och det var en bragd att vända 0-2 underläget från första kvalmatchen.

I glädjens bägare hittar man som vanligt lite smolk. Eller det kanske är i smolket man hittar bägaren? Nåja.

Minst en speciellt begåvad supporter lyckades i glädjen slå ner en av motståndarspelarna under planstormningen - det ryktas om att upp till fem spelare råkat ut för liknande behandling.

Ett mycket genomtänkt sätt att fira på. Respektabelt.

Den säkerhe...förlåt evenemangsansvariga erkänner att beslut togs att släppa in supportrarna på plan.

"- Vi gjorde en bedömning tillsammans med polisen och kom fram till att det skulle krävas en kraftig våldsanvändning för att freda planen och det skulle inte ha varit värt priset eftersom människor då skulle ha blivit slagna."

Ja, det gick ju sådär att undgå att någon blev slagen.

"- Vi ville freda planen genom att spelare, ledare och domare skulle röra sig av planen så snabbt som möjligt men det gör man inte. Man stannar kvar alldeles för länge, säger Jonsson samtidigt som han noggrant påpekar att det självklart inte försvarar supportens beteende."

Ok, verkligen förtroendeingivande att man noggrant påpekar att det inte är något försvar - mindre begåvat att överhuvudtaget noggrant påpeka och antyda att det i alla fall till viss del är någon annans fel. 5-10 sekunder efter att domaren blåser av matchen så stormas planen från flera håll - mästerplanen var alltså att domare o motståndare på denna tid skulle förflytta sig till säkerhet i omklädningsrummen?

Den planen var långt ifrån lysande, Sickan.

Lucka 10: Filmtips - The boat that rocked. Gillar egentligen inte sådana här feel-good-filmer men denna funkar i höstmörkret.

Edit: Citaten är hämtade fr fotbollskanalen.se

Inga kommentarer: