måndag, september 7

I det blå skåpet

Feministisk porr är tydligen finkultur och bör stödjas av staten och skattebetalarna. När två av skaparna av den statsfinansierade feministiska porrfilmen Dirty Diaries fick frågan av TV4 om vad feministisk porr egentligen är, så blev det rätt tyst. Överraskande tyst. Man kom till sist fram till att det var porr skapad av kvinnor.

Fucking brilliant.

Jag hyser alltid viss misstänksamhet mot de som vill etikettera sig som feminister, vare sig det är ABBA-Benny eller Bio-Schyman. Man säger sig vara för jämställdhet, men väljer ändå att kalla sig feminist - kan man ta ställning för den ena av två sidor på ett tydligare sätt?

Bryr sig jämställdhetsivrande feminister om situationer där män är förfördelade?

Alla med någorlunda hjärnkapacitet tycker naturligtvis att kvinnor och män ska behandlas lika och få samma möjligheter. I arbetslivet ska alla bedömas efter kapacitet och kompetens, inte politisk tillhörighet, sexualitet eller kön. Det skriver nog de flesta under på.

Men jämställdhet betyder inte att alla arbetsplatser kommer att bestå av 50% kvinnor och 50% män - och det finns ingen anledning att försöka uppnå en 50/50-situation genom konstlad väg. Kvotering är ju exakt samma sak som det man ska försöka bekämpa - dvs att man får arbete baserat på hur det ser ut i brallan.

Fast det är klart, hur det ser ut i brallan kommer väl alltid vara nyckeln till jobb inom porren.

Inga kommentarer: