lördag, september 19

Hamstern är död

Vi har en ny ledare i racet om titeln "Dummast i år"! Å jag tror på fullaste allvar att alla eventuella utmanare får svårt att komma förbi, men man vet aldrig.

En allsvensk fotbollsmatch spårade ur i måndags på Stockholm Stadion. Det är väl ungefär den femtielfte gången några utvalda stjärnor i hjärntrusten på läktarna får för sig att förstöra för alla andra.

Två genier väljer att ta en promenad rakt över den kritade gräsmattan mitt under brinnande match. En promenix som lett till fängelsestraff om den skett på brittiska tuvor.

Händelsen är endast sorglig.

Vad som däremot är hysteriskt roligt är att DIFs säkerhetsansvarige funderar på att få till "tillträdesförbud" enl den sk huliganlagen som kom till för nåt år sedan - men inte för Humle & Dumle som spatserade in och orsakade ett matchavbrott på tjugo minuter.

Näe, man vill ge sig på en MFF-spelare, Rick Kruys, som på väg att slå en hörna gjorde "hysch-tecken" till en del av hemmapubliken som skrek trevligheter åt den lille holländaren. Detta uppfattades som enormt provocerande och var ett grovt intrång i publikens yttrandefrihet.

Hyschande mer eller mindre tvingade några utsatta åskådare att spontant kasta in mynt och flaskor på planen i rent självförsvar. För två speciellt illa berörda offer satt obehagskänslorna kvar en bra stund, tills de bestämde sig för att den ovan nämnda promenaden kanske skulle hjälpa.

Ett tips till den säkerhetsansvarige - om du kommer på en skitbra idé på fyllan, gå hem o nyktra till i minst en dag innan du beger dig ut i media för att berätta om den. När du nyktrar till så kommer du inse hur fenomenalt ogenomtänkt hela spektaklet är och du kanske till och med kan framkalla några minnesbilder, från en match i Malmö i våras, av hur DIF-spelaren Rajalasko firade sitt 1-1 mål.

Just det - med ett hyschande finger mot motståndarsupportrarna.

Inga kommentarer: