söndag, november 23

Världens bästa idrottsman någonsin?

Idag står världen stilla. En unik händelse som ger eko i hela idrottsvärlden, enligt TV4, kan man se live på teve om bara någon timme!

Poppa popcorn, kolsyra vatten och bänka er i sofforna! Ni som har TVSport alltså. Ni som inte har kanalen kan säkert följa spektaklet live på diverse internetsajter.

Vad är det då som ska hända? Ska det slås något omöjligt rekord? Är det någon OS- eller VM-final som ska spelas? Ska ett förgyllt tungvikstbälte byta ägare i Ceasars Palace? Ska den avgörande kvalmatchen mellan Ljungskile o Brommapojkarna spelas om?

Näe, inte alls. Det spelas innebandy. Ni vet den där sysselsättningen som de flesta barnen höll på med på skolrasterna eller fritidsgården på 80-talet. Innebandy har nu växt upp och blivit en "riktig" sport iaf om du frågar en schweizare, en finne och Bellman.

Det speciella med dagens match är att ingen mindre än Henrik "Henke" Larsson ska sitta på bänken i ena laget. Inget har avslöjats än, men kanske kanske ska han spela någon minut.

Missförstå mig rätt. Det är hyfsat imponerande att kunna gå in i en trupp i högsta ligan i innebandy. Speciellt eftersom ligan i Sverige förmodligen tillhör de allra bästa och Henke som bekant har en annan sport som huvudsyssla.

Men man måste ju coola ner sig lite. Idrottsvärlden struntar nog fullständigt i dagens händelse i Helsingborg. Resten av världen är fullt upptagen med att se Tiger Woods agera förste sopare i ett lag i den amerikanska curlingligan. Eller var det snabbe Bolt som skulle lira badminton?

Det är egentligen synd om Henke. Han har haft en lysande fotbollskarriär och tillhör förmodligen de tjugo bästa svenska fotbollsspelarna genom tiderna. Låt oss komma ihåg honom för det och inte vilseledas av den cirkus som media startar runt honom så fort de får möjlighet.

Lycka till Henke! Take a chill-pill TV4!

Inga kommentarer: