måndag, november 10

Min egen fotbollsgala i miniformat...

Allsvenskan avgjordes i helgen. Eller ja - sista omgången spelades i söndags. Avgjort har det väl varit ett bra tag, trots att segermarginalen i Kalmars favör blev mindre än man trott för någon månad sedan.

Några korta reflektioner av säsongen som gått.


Kalmar vinner allsvenskan rättvist. De öste verkligen in mål och släpper man in så få mål med Wastå som målis så måste även försvaret hålla hög klass. Det var första gången i klubbens
historia som man vann SM om jag fattat saken rätt - förmodligen är det också den sista gången pokalen behöver befinna sig så nära Ölandsbron.

Norrlandsfönstret spikades igen och nästa år hoppas vi att Gefle får en
enkel biljett till Superettan.

Det var karneval i palmernas stad på sydkusten de få timmar man lyckades ligga före ärkerivalen di blaue i tabellen. Ett historiskt ögonblick för tång-bönderna. Prahl är dock en ruskig tränare o klubben kommer att vara allsvensk så länge magistern finns på bänken.

Ljungskile lyckades klara sig till kval mot alla odds. Taktiken var
glasklar - stenhård defensiv och en planskötare som ersatt gräsklipparen med en plog för att omöjliggöra någon form av passningsspel från bortalaget. Nu möter man Brommapojkarna, klubben som enl media är världens stor
sta o bästa talangfabrik norr om München, i kvalet. Man ligger inte direkt sömnlös inför den toppfajten.

Ståkkholmarna var lika framgångsrika som väntat och derbyna urartade som
vanligt. De "experter" som ville ha med Rajjaslasko i EM-truppen borde göra avbön o lova att aldrig mer uttala sig offentligt om fotboll. Hybrisen var i samma klass som när Assyriska skulle knipa en plats i UEFA -cupen för något år sedan. Wake up and smell the reality!


Iff-Iff landade till sist på en 6:e plats efter att ha inlett serien överraskande bra spelmässigt men inte fått med sig de trepoängare man varit värda. Sedan kom en svacka som gjorde Grand Canyon avundsjukt och det började till och med tisslas om nedflyttning. Avslutningen var dock hoppingivande och man klättrade upp till en sjätteplats vilket motsvarar de förväntningar man rimligen kunde ha på laget inför säsongen.

Väldigt kul att
bananerna i pyjamas får sällskap nästa år av ytterligare två småbröder. Fiskebyn på Sveriges baksida har hela 4 lag i serien nästa år. Otäckt.

Årets tre...


bästa spelare - V Elm (KFF), Ishizaki (EIF) & Toivonen (MFF)


mest överskattade spelare - Larsson (HIF), Vasques (IFK G) & Wastå (KFF)


bästa domare - ingen, ingen alls & absolut ingen


Nu får vi stå ut med Premier League, Serie A, La Liga & Champions League
tills allsvenskan drar igång i april nästa år!

Inga kommentarer: