lördag, november 22

Nobelt - men ack så fel...

Såg precis på Nyhetsmorgon på TV4, när den vikarierande Posten VDn Nordström i direktsändning släpper bomben att han ger tillbaka den lön han redan fått ut och jobbar gratis resten av tiden för sitt korta uppdrag.

Skälet är att det tydligen blivit en het debatt i media om hans "fantasilön" och eftersom han inte såg någon möjlighet att komma någonstans i denna debatt, så väljer han detta drastiska drag för Postens och naturligtvis även för sin egen skull.

En fet skandal är vad det är!

Jag har ingen direkt detaljkoll på Nordström och hans kompetens, men jag tycker det är tragiskt att han ska behöva jobba gratis för att jante-Sverige satt falukorven i vrångstrupen.

Han levererar alltså en arbetsinsats som värderas på marknaden till flera hundratusen i månaden och för detta får han nu NOLL spänn. Var finns logiken?

Jo, men han har ju flera biljoner på banken o i pensionsfonder, dessutom får han ju fortfarande betalt för bla styrelseuppdrag han har i andra bolag. Detta nämns i vart och varannat mediainslag, som om det skulle påverka någonting överhuvudtaget.

Den lön man får ska naturligtvis baseras på vilken arbetsinsats man faktiskt gör för sin arbetsgivare och inte på vad man heter, hur fett bankkonto man har, om man har snabel eller grotta...

Men majoriteten i Sverige verkar inte hajja betydelsen av jämställdhet och rättvisa och försöker därför förenkla det hela. Man säger sig vara för jämställdhet och kallar sig därför feminist - jorrå verkligen genomtänkt.

Det är rättvist för att alla får lika mycket av allt. Tja, det kanske funkar när man ger barnen lördagsgodis. Frågan om rättvisa blir dock lite mer komplex i ett vuxet samhälle där individerna förväntas bidra med något, men insatserna varierar något enormt. Vilka insatser som är värda vilka löner är en alltför svår fråga att reda ut - så den släpper jag.

Nobelt gjort Nordström, men tyvärr helt fel. Nu får kvällstidningarna stärkelse i tuppkammen och häxjakten kommer att fortsätta vidare till andra bolag.

Vilket underbart samhälle vi får när orimligt mycket makt hamnar hos skvallerblaskorna Expressen och Aftonbladet.

Inga kommentarer: