söndag, april 19

Klassiskt svenskt manér

Det tar sig, som mordbrännaren sa. På Olympia i Henke-land har det hittills spelats två matcher i årets allsvenska.

Båda har slutat 1-0 till det rödblåa hemmalaget.

Resultatet är inte det enda som matcherna har gemensamt. Efter båda matcherna har domaren, förlåt proffsdomaren, gått ut och bett om ursäkt för att ett felaktigt domslut lett fram till segermålet.

Det är en härlig ny trend vi ser - sedan domarna har blivit proffs, så gömmer de inte sig längre bara under Bosse Karlssons kjol efter ofatttbara missar utan går klart o tydligt ut och erkänner sina misstag.

Jag applåderar detta.

Men det är lite tröttsamt att höra den typiskt svenska passiva inställningen med kommentarer som "det jämnar ut sig över säsongen". Okej, så vi ska sitta o hoppas på en jävla massa fler horribla misstag, så att alla lag förlorar resp vinner ett gäng matcher pga domaren?

Nu ska alltså Hammarby och Göteborg vinna någon match "felaktigt" och sedan ska laget de vinner mot också kompenseras å så är hela baletten igång. Jag är ledsen, men jag kan inte på något sätt se att det finns minsta chans att det verkligen jämnar ut sig utan ett gudomligt ingripande - den som på allvar tror det är både naiv och dum.

Är det inte därför bättre att försöka lösa problemet eller iaf göra allt för att minimera misstagen?

Notera att det i detta fallet inte är kritik mot själva domarna, utan mot passiviteten när det gäller utvecklingen att förenkla domarens oerhört svåra arbetsuppgift.

Man har ju tagit ett litet steg iaf genom att domarteamet numera använder kommunikationsutrustning - teoretiskt ett steg helt i rätt riktning, dessvärre är det ju ett gäng clowner som springer på linjen så i praktiken har huvuddomarens jobb blivit ännu svårare...

Inga kommentarer: