onsdag, januari 21

Mitt-i-veckan-reflektioner

Gee, hur många människor bevittnade egentligen presidentinstallationen igår? Helt galet många skulle jag tro svaret är.

Man får lite känslan av att hela världen förväntar sig att alla problem ska blåsas bort som mjäll på axelvadden, nu med Obama vid rodret på världens mäktigaste slagskepp. Frågan är om det verkligen kommer att bli så?

Jag tror att allt för mycket av positivismen grundar sig i att man nu slipper Bush den yngre, som minst sagt varit oomtyckt sista perioden. Men ett hopp från något som är kasst, behöver inte betyda att man landar på något fantastiskt. Men låt oss iaf hoppas.

Obama kommer att ha ett tufft jobb framför sig, för med de höga förväntningar alla har, så är steget till missnöje inte speciellt långt. Jesus gjorde vin av vatten o han spikades ändå upp.

Vill ni se en snygg actionfilm med en handling tunnare än miso-soppa? Hyr "Wanted" - långt ifrån världens bästa film, men som sagt rätt snygg och med duktigt överdrivna actionscener.

Kalla fick Jerringpriset med en seger i Tour de Ski som främsta bedrift i bagaget. Det säger en hel del om hur risigt det svenska sportåret var eller vad som krävs för att bli populär hos svenska folket.

Inga kommentarer: