söndag, januari 4

Ett smakprov av vad som komma skall...

Jag svepte precis en espresso - eller en sk nespresso eftersom den var tillverkad i en kapselslukande maskin av det märket. De lila kapslarna rekommenderas varmt, men även de blå är fina. I "sumpen" såg jag tydligt vad som kommer hända 2009 och varför inte ta efter kvällstidningarna o göra ett exklusivt avslöjande av några godbitar?

Den sk Finanskrisen fortsätter skaka om börsen och index kommer att röra sig som EKG-kurvan hos en frisk 35-åring inledningsvis. Mot slutet av året kommer utvecklingen dock stabiliseras mot en mer "normal" kurva med svängnngar som i sjukhusvärlden gjort läkare och anhöriga oroliga, men fått det att vattnas i munnen hos Fonus. Stockholmsbörsen slutar till sist på plus.


TV3 genomf
ör under sommaren ett misslyckat försök att kopiera framgångsrika Bonde söker fru. Trots 6.000 kändisskapstörstande sökande blir aldrig Heroinist söker borgensman någon större succe och läggs ner efter bara 5 avsnitt och två överdoser. 2009 blir dessvärre också sista året då TV4 kör sin succeserie om de kärleksletande bönderna. En otäck sexrelaterad incident på en rostig plog samt att mjölkbonden Arvid drabbas av galna kosjukan ger kanalens ledning kalla fötter.

Appropå galna kor - Lars Ohly känner sig pressad av risiga SIFO-siffror och drar en rövare om att han faktiskt ingick i den svenska VM-truppen 1958 som tog silver - i hopp om att värva några fotbollsintresserade, men icke läskunniga ungdomar. Bluffen avslöjas naturligtvis omgående och kommunistledaren tvingas be om ursäkt. Han skyller på att han blivit felinformerad och egentligen var alltihop talskrivarens fel - han understryker dock att landslagets insats under VM-58 var mycket bra!

Västkustens komiker nummer ett, Jörgen Mö
rnbäck, drabbas av en kraftig släng av kikhosta under ett gig på ett dubbelbröllop i Askim och tvingas lämna återbud till Fotbollsgalan veckan efter. Tomas Wernersson blir djupt bedrövad och väljer att se galan från den numera klassiska teve-soffan hemma hos Ralf Edström. Thomas Ravelli ställer dock mangrant upp i vanlig ordning och spexar lite på scenen. Produktionsteamet har dock stora problem att få skrattmaskinen att fungera under spexet. Forskare jublar och ser det som ett fantastiskt exempel på artificiell intelligens.

Elmander blir inte utsedd till en av världens tre bästa anfallare under året och Aftonbladets chockade expert Laul blir tillfälligt inlagd på vilohem. Det visar sig att han satsat stora pengar på en topplats för Johan. Det ekonomiska bakslaget löser han senare genom att stanna hemma en kväll och klicka på sin blogg en miljon ggr. Tillråga på eländet hamnar inte Linderoth på UEFAs topp 1000 lista av högerfotade defensiva mittfältare. Hela västkustens fotbollsexpertis är skakad.


Colin Nutley utses till regissör vid inspelningen av en ny Beck-film. Haber får omgående sparken pga kontroverser med den nya regissören och Helena Bergström gör en omvänd Travolta när hon tar över rollen som kommissarie Beck. Filmen drar fulla hus i Eskilstuna, men får inte en enda Guldbagge-nominering.


Nåja på det hela taget så kommer 2009 att bli ett finfint år!

Inga kommentarer: