söndag, januari 11

Konst är konstigt

Läste i DN att en australiensisk konstnär fått med några abstrakta verk i en utställning på ett galleri i Melbourne. Lyckan var gjord när dessutom en konstkritiker på The Age gav verken höga betyg.

Undrar om konstnären förstår vad som hänt? Hon är nämligen bara 22 mån gammal, något som varken galleriägaren el kritikern hade en aning om.

Måste vara ett väldigt krävande arbete att som konstkritiker ordbajsa hejvilt om diverse färgspill, drivvedshögar å andra genialiska "konstverk".

I Sverige hade vi nyss en gala för att hylla genier inom en annan gren av kulturen, nämligen musiken. Det blev ju en tämligen lyckad tillställning.

Det glädjer mig mycket att den svenska polisen genomförde ett lyckat tillslag och fick några narkotikabrottslingar i sitt nät. Leendet blir ännu bredare när en av de fångade bovarna blir upprörd och känner sig förföljd av polisen.

Är det inte just det som är polisens jobb - att förfölja brottslingar?

Tajmingen var ju dessutom säkert inte helt ogenomtänkt. Hade man inte slagit till under lite halvdramatiska former under en teve-sänd gala, så hade hela historien tystats ner eftersom media har en fallenhet för att inte prioritera narkotikabrott när sk kändisar är inblandade. Det var t ex väldigt tyst när en Aftonbladetanställd (även TV8-programledare) åkte fast för narkotikabrott häromåret.

Däremot var det ett jävla holabaloo när Mellberg, Chippen & Zlatan var ute lite sent i Göteborg en kväll. De gjorde väl inte sig skyldiga till några grövre brott?

Inga kommentarer: