onsdag, oktober 15

Hello Africa tell me how you're doing...

Mindre än tio dagar kvar nu. Sedan ska man tampas med resglada pensionärer, lokala entreprenörer & efterblivna reseledare. Damn, vad jag ser fram emot att återigen "slajsa och hoka" mig fram på de två sköna banorna Sea Course och Panorama Course på Kantaoui Golf.



Jag gillar verkligen golfresa som koncept. Man hamnar på ett ställe med behagligt klimat, lirar golf fram till lunch, slappar vid poolen/havet på em och käkar gott på kvällen. Enahanda? Absolut inte, men det finns vissa faror som man ska vara beredd på.

Kör man det enkla och bekväma stuket med att köpa ett fix o färdigt paket från någon arrangör så kan man räkna med att man som 30-ish sänker medelåldern drastiskt i sällskapet och man kan närsom få frågan om man har fått ledigt från skolan för att åka hit. Tempot på banan tenderar dessutom bli lägre än Glocalnets usla reklam.

Senast jag var i Tunisen o lirade stötte jag på en för mig helt ny affärsidé. Lokala förmågor hade kommit på den briljanta planen att helt enkelt stjäla bollar på banan (som fortfarande var i spel!) och sedan sälja tillbaka dem till spelare på tee något hål senare. Klart irriterande fenomen även om man får respektera påhittigheten - dvs så länge inte jag drabbas personligen!

Frågan är hur svårt det kan vara? Ta en skock pensionärer (med något undantag) från flygplatsen till hotellet, sätt ihop starttider, ev anordna en "rolig" tävling & se till att skocken kommer tillbaka till flygplatsen - 4 uppdrag som man tycker att en dresserad kanariefågel borde kunna lösa. Ändå skiter det sig titt som tätt.

Transporterna till o från flygplatsen brukar väl lösa sig iofs, den uppgiften är ju outsourcad till en snubbe utan busskörkort men med en nystulen buss.

Starttider däremot verkar vara ett uppdrag med komplexitet fullt jämförbar med en månlandning.

Krävande resenärer som velat spela med sina vänner har lett till att Easton Golf kör denna uppmaning på sin hemsida:

VIKTIGT!!!
Har ni önskemål om att spela med någon speciell person första dagen så var vänlig skriv detta i er bokning under INFORMATION TILL HOTELLET om ni bokar på internet. Ringer ni och bokar ber vi er att tala om era önskemål för vår personal. Det är viktigt att vi får reda på dessa önskemål innan ni reser. Även på plats gör vi förstås allt vad vi kan för att tillgodose önskemål men det är mycket lättare om vi vet om det innan.

Om fyra personer åker på en golfresa tillsammans - ska man anta att de gärna vill umgås och spela tillsammans på sin semester eller förutsätter vi att de hatar och helst vill undvika varandra under dagen och därför gärna vill bli uppdelade så att någon startar sjukt tidigt på morgonen och en annan får tee off vid lunch?

Ett enkelt tips i all välmening - ändra texten till nedanstående:

VIKTIGT!!!
Vi på Easton Golf förutsätter att ni vill lira med ert resesällskap i första hand och om inget annat meddelas kommer detta att vara grunden för ihopsättningen av starttider. Är du en pensionärsswinger som vill beta av övriga deltagare så meddela oss i god tid!

Väldigt få kommer att höra av sig och komplikationer & missnöje på plats kommer att minska oerhört.

Damn, inte långt kvar alls!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Du kanske skulle sadla om till golfreseutvecklare. Haha. Bra (och roligt!) inlägg.

T sa...

wow, det vore faktiskt ett drömjobb - synd att inte syokonsulenten tipsade om det för 20 år sedan, men det kanske inte är försent?

Cecilia sa...

det är aldrig försent! ;)