måndag, oktober 13

Förste man till rakning - en go gubbe

I helgen var det landskamp – dessa tillställningar som man allt som oftast får lida sig igenom, men som man ändå aldrig riktigt vill missa. Måste faktiskt dessutom säga att jag led mindre än vanligt i lördags. Den enda riktiga tortyren var att se Elmander utan överdragsjacka på Råsunda. Okej att han fick kubba omkring lite i första halvlek, men det bevismaterial han lämnade efter sig borde räckt till en fällande dom redan i halvtid och kommendering till läktarplats för all överskådlig framtid. Antar att Lagerbäck höll tummarna o tänkte på det gamla ordstävet om blinda hönor...

”Jamen Zlatan då? Han gjorde inte heller mål”, gnäller den oinsatte medelsupportern som letar Ny Demokrati-valsedlar vart fjärde år och får sin fotbollsutbildning via Aftonbladet. Nä, han gjorde faktiskt inte heller nåt mål, men det finns en stor jävla skillnad mellan Zlatan o Elmander.

-Elmander har en mycket bättre spelare bredvid sig.

Om man nu överhuvudtaget kan påstå att Zlatan hade någon spelare bredvid sig i lördags – för man bör väl besitta någon form av spelintelligens för att kallas spelare?

Zlatan gjorde väl inte någon höjdarkamp i lördags men jag ger honom godkänt. Spelade enkelt och inte så många misstag. Bäst på plan var dock en annan av mina favoriter, nämligen Maestro! Kul att han börjar leverera även i blågult, hans blågula insatser tidigare år har faktiskt varit riktigt bedrövliga, man skulle kunna säga Elmander-klass. Nu finns självförtroendet där på ett helt annat sätt och då är han gjuten i mittlåset.

Undrar ni hur en nervös spelare ser ut? Kolla in Safari de tre första minuterna. Inte många rätt där, men han snäppte upp sig o klarade sig hyfsat.

Appropå Portugal, drack en wunderschönes Colheita från 1986 på Matbaren för någon vecka sedan. Så sjukt bra dricka! Måste bara kolla upp vilken producent det var...

Inga kommentarer: