söndag, oktober 11

Nya tider, nya möjligheter...

Besvikelse. Det är oerhört trist att konstatera att det inte blir något deltagande i Sydafrika-VM nästa sommar för det blågula fotbollslaget.

Jo, jag vet. Det finns en teoretisk chans fortfarande, men jag bedömer den lika liten som att Linda Rosing eller Mona Sahlin skulle kamma hem en omgång i Jeopardy. Mikroskopisk.

Varför då detta misslyckande? Tja, när gruppen lottades visste vi att det skulle bli tufft, oerhört tufft. Danskarna var fortfarande uppeldade av revanschlusta efter det förra kvalets duster och portugiserna är på intet sätt kassa.

Det var egentligen inte igår vi tappade vår safari-resa, utan vi har bäddat för det här under lång tid. Den största enskilda katastrofen var när vi torskade hemma mot danskarna. När man tittar på den matchen i efterhand, så står det fullständigt klart att vi hade en bit kvar till VM-klass.

Mikael Nilssons framspelning till det danska segermålet på Råsunda är så galet uselt att man undrar hur han lyckades komma med i resterande matcher. Ett sådant misstag utanför den skyddade verkstaden å man hade fått se sitt lönesked bytas ut mot ett brev från A-kassan. I bästa fall.

Varför vinner vi inte igår, när vi trots allt får en gratischans till avancemang?

Svårt att säga, men man kan konstatera följande:

1) I ALLT som skapas framåt så har Zlatan en avgörande roll, dessvärre oftast som framspelare. Han är alldeles för ensam - med två "Zlatan" hade vi vunnit med 3-0.
2) I en avgörande match drar vi på oss NOLL gula kort. Vi spelar passivt och visar inga cojones - Lagerbäcks ord om att "äga Parken" föll platt till kullerstenen på Ströget.
3) Vi var laget som var tvingat att gå framåt, ändå valde vi att backa i varje situation. Vi överskattade ett gäng danska träben och gav dem på tok för mycket utrymme.

Nåja, nu blir det en spännande tid med ny förbundskapten vid rodret och förhoppningsvis en del nya besättningsmän. Det viktigaste är dock att den nya kaptenen breddar porten till landslagsrummet, så att det är möjligt att både släppas in och inte minst släppas ut!

Inga kommentarer: