tisdag, oktober 13

En man med glatt humör?

Fackförbundet Kommunal tycker det är helt okej att styra en buss med armbågarna samtidigt som du knappar på din mobiltelefon. En buss med passagerare. På en väg med andra trafikanter.

Man måste nämligen beakta "att buss är ett av de allra säkraste färdmedlen inom kollektivtrafiken". Ähh?

Hur många olika färdmedel finns det i kollektivtrafiken? Buss, tåg, flyg & båt? Så ja, buss är nog med på topp 5 över de säkraste...

Bussföretaget höll inte med utan avslutade chafförens provanställning.

Kommunal tycker att uppsägningen omgående ska hävas och chaffisen dessutom ska få fast anställning - eftersom han hade provanställning och därmed "straffades" hårdare än om han redan haft fast anställning. Ähh?

Okej, jag försöker bena upp det här på enklast möjliga sätt, så att även en kommunalare ska förstå:
"Provanställning är i Sverige en anställning som efter en prövotid kan avslutas eller övergå i en tillsvidareanställning (fast anställning)." (Wikipedia)
Ordet provanställning består av två delar prov & anställning. En genomsnittsbegåvad fjärdeklassare kan lägga ihop ett plus ett och inse att begreppet betyder att man har sin anställning på prov, dvs man utvärderar om man är lämplig för arbetet.

Lyckas man inte framföra en buss på ett säkert sätt, så kanske inte busschafför är ett yrke man ska satsa på?

Att inte lyckas undvika att klanta sig på det här sättet inom de 6 månader som en normal prövotid är, tyder dessutom på att man nog ska hålla sig borta från intellektuellt krävande yrken helt å hållet. Men man ska nog forsätta vara med i facket...

Inga kommentarer: