söndag, maj 10

Söndagspytt

Läste att pillertrillarnas VD bjussat på fri bar på en kårmiddag i Uppsala nyligen. Sval snubbe, tänkte jag. Studentställen brukar ju ha överkomliga priser och verkställande direktörer bra löner, så det var väl en smal men sympatisk sak att lasta in guldkortet och stå för fiolerna.

Icke, sa nicke - läste vidare att snåljåpen lämnat in kvittot och tänkte låta Apoteket pröjsa.

Riktigt klent! Det är så sjukt ogenomtänkt att man baxnar - nu lär han ändå tvingas ta smällen själv pga uppmärksamheten det dragit till sig. Hade han plockat notan ur egen ficka direkt så hade han framstått som en skön spelare - nu är han bara en pinsam förlorare som blev "låtsas-generös" efter några järn.
---
Det enormt uppmärksammade konstverket "psykot på Västerbron" är snart redo för visning. SVD körde en intervju med konststudenten bakom verket, men jag hajjar fortfarande ingenting. Jag hoppas att anmälningarna mot studenten slutar i ett åtal, så att man får klarhet i om det är ok eller inte att leka med allmänna resurser för sitt eget höga nöjes skull.

Hela historien känns som en kopia på Hollenders strategi i hans konstverk "Åka-till-Baltikum-köpa-sex-och filma-för-att-få lite-uppmärksamhet", även om Hollender kryddade det hela genom att vara Robinson-Pål.

Strategin att utmärka sig genom att göra något extremt funkar bra kortsiktigt och man kan uppnå sina 15 minuter i rampljuset, men för att stanna i fokus krävs lite mer genialitet och talang.
---
Änglar & Demoner - en bra bok och premiär på bio på onsdag!
---
Om någon timme är VM i håkky över. Shit, då får vi vänta ett helt år till nästa gång världens nästnästnäst bästa spelare möts igen.

Inga kommentarer: