tisdag, juni 2

Pröjsa för en sjua?

Vi, som inte gärna undviker meningslösa småsaker, har noterat att ett flygbolag har för avsikt att införa avgift för att besöka toaletten under sina lågprisflygningar.

Självklart blir folk upprörda och artiklarna på nätet (bland annat den här) följs av otal argsinta kommentarer från människor vars värld rasar samman om the pee-fee införs.

Personligen tycker jag det är helt okej att införa en avgift. Jag skulle till och med välja ett bolag med avgift före ett utan, eftersom avgiften förhoppningsvis skulle minska springandet mellan stolsraderna.

Är man en ständigt pissnödig smålänning får man väl helt enkelt välja ett annat flygbolag? Luften är fri.

Hur dramatis
kt är det egentligen? Det finns ju myntinkast på de flesta offentliga toaletterna, så fenomenet att skinna en person i nöd är ju ingalunda nytt.

Jag antar att de flesta som barn fått förmaningen om att gå på toaletten innan det var dags att bege sig ut på äventyr, vare sig det gäller att köra till Stoby för att storhandla på Besto eller gå på långpromenad i Brösarp.


Denna förmaning om att tömma tarm och blåsa innan avfärd verkar inte riktigt kommas ihåg av flygpassagerare. Oavsett ålder.


Å visst, är ma
n sugen på att pimpla bira på flyget, lider av förminskad blåsa eller bara behöver lätta på trycket - så är det väl bara att hosta upp femman det kommer att kosta?

2 kommentarer:

Frallan sa...

Att åka och storhandla på Besto i Stoby är en klassiker :-)

Pontus sa...

"inga konstigheter" som färjan håkan kanske skulle ha sagt...