söndag, februari 8

Dåtidens hjältar kämpar förgäves...

Den sedan länge härskande jätten inom animerad film, Disney, har blivit ordentligt omsprungen och frågan är hur länge värdet i varumärket lyckas övertyga ägarna att hålla respiratorn igång.

Igår såg jag Disneys senaste animerade verk - Bolt. Det var en rätt trött historia som delvis räddades av hamstern Rhino och till viss del av några duvor. Men det är en rätt mager taktik att försöka få liv i självdöd historia genom att lägga in en rolig biroll här o där, men jag tycker mig känna igen konceptet från tidigare produktioner från bolaget.

Ett tecken så gott som något på Disneys status just nu är deras oförmåga att locka till sig stora namn till rösterna i filmerna. Bolts röst görs visserligen av Travolta, som iofs är ett tungt namn men inte så mycket mer än det, och han saknar kraften att lyfta en hel film själv.

Nu tillhör väl jag inte den huvudsakliga målgruppen för denna film och den kanske gör mer succé hos de yngre...

En annan gamling som bitit sig kvar alldeles för länge är Arne Hegerfors. Arne var hur stor som helst på 80-talet och det gick inte att tänka sig ett håkky-mästerskap utan Arne o Ankan. Men nu måste väl C+ cheferna inse att nostalgi har övergått till tragedi - ingen kan slakta en fotbollsmatch såsom Arne. Han förstår helt enkelt inte sporten längre, levererar tröttsamma floskler & saknar helt analysförmåga.

"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk" var nog början på slutet...

Inga kommentarer: