måndag, december 28

Årets...

...farsot: Svininfluensan. I särklass. Rädslan för att stryka med i årets mest omtalade sjuka gjorde möss av män och medelålders herrar (och damer) kände sig nödgade att tränga sig före barn och andra från riskgrupperna för att komma åt sprutan som gav evigt liv.

...idrottsliga fadäs: Inget Sverige i nästa års VM.

...humörhöjare i höstrusket: Kvarteret Skatan på Rival, Stockholm.

...komet: Spikmattan som åter populäriserade smärtan i de svenska folkhemmen och fyllde det ekande tomrum som agan lämnade efter sig.

...rigg: Utnämningen av fredspristagaren.

...mest genomtänkta idé: Monas snilleblixt att plöja ner ett gäng skattemiljarder i ett företag som inte gått med vinst sedan blyfri bensin introducerades.

...15 minutes: Hon den där konstnären som spelade psykiskt sjuk på en bro.

...bedrift i näringslivet: Att få fakturera i runda slängar 50 loppor för arbetsinsatsen att komma på att den nya arenan som skulle ersätta Gamla Ullevi i Göteborg skulle döpas till - [trumvirvel] - Gamla Ullevi.

...luftslott som sprängdes: Svensk bilindustri.

...guru: Alla kompetensstinna fotbollsexperter i svensk media som trodde Zlatan skulle få det svårt i Barcelona samt domedagsprofeterna som varnade för att delta i Swedbanks senaste nyemisson (77% upp vid försäljning idag).

...banbrytande bygge: Nya Gamla Ullevi blev den första arenan i världen med konceptet Stå(still)-plats
.

...intelligensreserv: Vänsterextremisterna som skapar upplopp i invandrartäta förorter och på så sätt bidrar till ökat motstånd mot invandring hos den stora massan och stärker högerextremismen. Konsekvensanalys, någon?

1 kommentar:

Fredrik sa...

Jag önskar mer nasty politikgöra:
http://www.youtube.com/watch?v=YolWuQJX-rY